Zodiac Arab: GHIOAGA DE FIER (BUZDUGANUL)

Semnificatie:

Atunci când în duelurile din Evul Mediu se pierdeau armele lungi, ultima solutie era lupta cu buzduganul, prima dintre armele mijlocii.

Ca armã de pornire:

Aceastã armã are ca principalã caracteristicã faptul cã reprezintã contradictia personificatã. Pe toate planurile vietii sale manifestã tendinte contradictorii, care adeseori îl sfâsie prin dramatismul conflictului, ori prin iritarea provocatã de greutatea de a alege. Este stabil, dar si cu toane, linistit, dar îndãrãtnic adeseori, conservator în actiuni si rebel în planuri/proiecte, rutinier si nestatornic, dur si slab. Un buzdugan nu are niciodatã toate cãile închise, în orice domeniu ar activa, cãci el posedã un talent cu totul deosebit de a gãsi întotdeauna noi terenuri de încercare a abitiilor sale si implicit de realizare. Uneori, o exagerare a acestor ambitii îl poate face sã rateze sansa unei vieti linistite si armonioase.

Trebuie, de asemenea, sã nu devinã prea sever cu ceilalti, pornind de la prestigiul unei pozitii pe care o ocupã la un moment dat. În urmãrirea idealului sãu dã dovadã de suficientã vointã si singurul lucru care pare sã-l satisfacã este de a se mai apropia cu un pas de realizarea acestuia. Cum? Aceasta e mai putin important pentru el, de vreme ce obiectivul e atât de mãret si de demn de laudã. Pe acest drum (si în general în viata sa) îi lipseste însã complet imaginatia, calitate care îi este cu desãvârsire strãinã, precum culoarea rosie unui daltonist. De regulã, îi place sã fie cunoscut de ceilalti ca fiind un tip curajos, dar uneori se poate dezice, cãci (spre deosebire de pumnal, de pildã, care nu se gândeste deloc la consecinte) ia în calcul toate posibilitãtile, ca un ordinator, si întrevede în general just pericolele la care se expune. E sentimental, usor naiv în dragoste si romantic.

Îsi închipuie cã dacã e sincer cu partenerul, acesta se va comporta fatã de el la fel, în aceeasi manierã. Este însufletit de profunde pasiuni ce-i perturbã clarviziunea. Cu toate acestea, dacã dovedeste întelepciune si mãsurã în proiectele sale, va fi fericit în mijlocul familiei. Are tot ce-i trebuie pentru a evolua, oricât de sus. Depinde numai de el.

Ca armã de sosire:

E bine si onorabil de a ajunge buzdugan în urma unei ascensiuni, dar e neobisnuit de a ajunge coborând, cãci e primejdios pentru acesta si pentru ceilalti din jur sentimentul acid de insatisfactie pe care i-l provoacã decãderea sa la aceastã conditie, devenind astfel extrem de iritabil.

Compatibilitate cu alte arme:

Buzdugan - Briceag:

Nu existã nici o afinitate între ei; briceagul trebuie sã se fereascã de buzdugan care îl poate periclita.

Buzdugan - Pumnal:

Nu se simpatizeazã si nu au nimic de împãrtit.

Buzdugan - Cutit:

Relatii deferente, dar reci, fãrã dorintã de apropiere.

Buzdugan - Pumnal Arab:

Nu seamãnã, dar au unele interese comune. Pot conlucra bine.

Buzdugan - Ghioagã Tãrãneascã:

Relatii mai reci la început, cu timpul însã ajung sã se cunoascã mai bine si sã-ti poarte reciproc o mare afectiune.

Buzdugan - Toporiscã:

Între ei nu e loc decât pentru un “Bunã ziua” si nimic mai mult.

Buzdugan - Lant:

Primul tine cu adevãrat la lant, dar acesta e mult prea rezervat.

Buzdugan - Sabie:

Sabia e cel mai bun sef pentru buzdugan si va sti foarte bine sã-l comande, fãrã a deveni prea apropiati. Buzduganului îi place mult sabia si cel mai adesea va evolua pe acest post.

Buzdugan - Lance:

Plictisealã pentru primul; neplãcere pentru al doilea.

Buzdugan - Prastie:

Rolul prastiei nu e cel mai bun lucru pe care si-l doreste buzduganul. Statutul ei nu-l încântã, cãci la ce i-ar mai folosi atunci ambitia, vointa si autoritatea sa?

Buzdugan - Arc:

Idem.

Alte informatii zodiacale:

Instructiuni de folosire Horoscop Arab - Mod de folosire ZODIACZodiac Arab: ARCULZodiac Arab: PRASTIAZodiac Arab: LANCEAZodiac Arab: SABIAZodiac Arab: LANTULZodiac Arab: TOPORISCAZodiac Arab: GHIOAGA TARANEASCAZodiac Arab: GHIOAGA DE FIER (BUZDUGANUL)Zodiac Arab: PUMNALUL ARABESCZodiac Arab: CUTITULZodiac Arab: PUMNALULZodiac Arab: BRICEAGUL

Recomandarile zilei

  • Investiti in agricultura si in terenuri agricole. Vor veni vremuri grele.

Urmariti-ne pe Facebook