Zodiac Arab: SABIA

Semnificatie:

Pentru a sti sã te folosesti de sabie e nevoie de multã îndemânare si subtilitate, aceastã artã deprinzându-se în trecut de la maestrii spadasini. În caz contrar, sabia devine ineficientã.

Ca armã de pornire:

Foarte mândrã si demnã, sabia este reprezentatã prin excelentã a autoritãtilor statale sau militare si nu se va implica niciodatã în activitãti culturale. Ea are, dintre armele lungi, raza cea mai micã de actiune, dar acest dezavantaj îl va compensa partial prin nemãsuratul orgoliu de care dã dovadã în orice împrejurare.

Generoasã si alturistã, se manifestã ca atare în toate împrejurãrile dificile; nu va face însã concesii în ceea ce priveste principiile dupã care se conduce si care sunt întotdeauna în spiritul traditiei. Din acest motiv, sabia poate pãrea adeseori cam rigidã si severã. Nu e însã armã care sã fie mai pregãtitã sã se jertfeascã, ori sã facã gesturi nobile - toate acestea fiind ceva firesc si necesar pentru ea. Acestor trãsãturi li se adaugã si altele, ce încep parcã sã directioneze acest semn spre profesiile militar - administrative (dar nu numai): spiritul de ordine, de disciplinã, dorinta de a conduce, vointa de a-si face pe deplin datoria si de a-si impune propriile reguli severe - dar drepte.

Desi foarte sensibilã, îsi împinge uneori pe planul doi sentimentele sale din teama vulnerabilã ori ridicolã. Viata sa afectivã nu trebuie sã intereseze în general pe nimeni. Dealtfel, ea aspirã cãtre un anume tip de castitate (în trecut exista casta rãzboinicilor, cu norme de viatã bine stabilite) si va fi foarte dezamãgitã de persoanele ce nu-i împãrtãsesc acest ideal, lucru care-i poate provoca uneori cãderea pe o treaptã inferioarã.

Ca armã de sosire:

Sabia conferã celui ce a intrat în acest rol demnitate, onoruri si adeseori faimã - ceea ce înseamnã un statut privilegiat.

Compatibilitate cu alte arme:

Sabie - Briceag:

Sabia poate trece pe stradã sau locui vreme îndelungatã cu briceagul fãrã a-l bãga nici un moment în seamã, fiind prea insignifiant pentru ea.

Sabie - Pumnal:

Nu se agreeazã si nici nu vor avea de-a face unul cu altul.

Sabie - Cutit:

Vieti si interese divergente; visele cutitului i se par sabiei mult prea meschine.

Sabie - Pumnal Arab:

E improbabil cã va iesi ceva bun din relatia lor si cã se vor suporta prea mult unul pe celãlalt. Sabia e deranjatã profund de firea complicatã si agitatã a pumnalului arab, dar o sabie decãzutã poate ajunge în final pumnal arab.

Sabie - Buzdugan:

Buzduganul e cel mai bun executant pentru sabie pe care o admirã, evoluând dealtfel cel mai adesea în aceastã pozitie superioarã; de asemenea, sabia când decade ajunge mai întotdeauna în rolul de buzdugan.

Sabie - Ghioagã Tãrãneascã:

Ghioaga tãrãneascã e în permanentã foarte temãtoare si reticentã fatã de sabie, presimtind o soartã ingratã. Dacã ajunge în acest rol va fi însã docilã si stoicã, chiar dacã poate nefericitã.

Sabie - Toporiscã:

Toporisca admirã sabia, chiar si atunci când acestea îi este ostilã.

Sabie - Lant:

Lantul are nevoie de cineva ca sabia pentru scopurile sale si o va ispiti cu o situatie financiarã prosperã, încercând sã o aducã la nivelul sãu; dacã reuseste, aceasta înseamnã începutul decãderii pentru sabie.

Sabie - Lance:

Sabia poate evolua relativ usor în lance, dacã se cultivã mai mult. Dacã rãmâne sabie, se va întelege bine cu lancea si se vor stima reciproc.

Sabie - Prastie:

Ambele sunt oneste, dar idealismul si orizontul spiritual larg al prastiei o vor opune sistematic rigidei sãbii guvernamentale (ori militare).

Sabie - Arc

Sabia poate provoca uneori cãderea arcului, în general însã vor convietui armonios.

Alte informatii zodiacale:

Instructiuni de folosire Horoscop Arab - Mod de folosire ZODIACZodiac Arab: ARCULZodiac Arab: PRASTIAZodiac Arab: LANCEAZodiac Arab: SABIAZodiac Arab: LANTULZodiac Arab: TOPORISCAZodiac Arab: GHIOAGA TARANEASCAZodiac Arab: GHIOAGA DE FIER (BUZDUGANUL)Zodiac Arab: PUMNALUL ARABESCZodiac Arab: CUTITULZodiac Arab: PUMNALULZodiac Arab: BRICEAGUL

Recomandarile zilei

  • Investiti in agricultura si in terenuri agricole. Vor veni vremuri grele.

Urmariti-ne pe Facebook